Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Havermoutpap met fruit

Lekkere snelle havermout met fruit en hazelnoten.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht, ontbijt
  •  

Ingrediënten

  • 400 ml halfvolle melk
  • 50 gram havermout
  • 20 gram geroosterde hazelnoten
  • 1 banaan en 100 gram bessen, frambozen, aardbeien
  • kaneel

Bereiding

  1. Breng de melk met de havermout aan de kook. Kook de havermout onder af en toe roeren in 2 minuten gaar. Laat de pap nog 2 minuten staan.
  2. Hak de hazelnoten grof.
  3. Maak het fruit schoon en snijd het eventueel kleiner.
  4. Schenk de pap in 2 kommen en verdeel het fruit en de noten er over.
  5. Stuif er wat kaneel over.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 360 kcal 360 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 25 gram 25 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 5 gram 5 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept