Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Havermoutpap met appel en kaneel

Zoek een ander recept

Helemaal lekker als die nog een beetje warm is.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht, ontbijt

Ingrediënten

  • 400 ml halfvolle melk
  • 40 gram havermout (8 eetlepels)
  • ½ appel
  • kaneel

Bereiding

  1. Breng de melk met de havermout aan de kook. Kook de havermout onder af en toe roeren in 2 minuten gaar. Laat de pap nog 2 minuten staan.
  2. Was het stuk appel en snijd het in plakjes of blokjes.
  3. Schenk de pap in 2 kommen en verdeel de appel erover.
  4. Stuif er wat kaneel over.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 190 kcal 190 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.