Bereiding
- Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het stuk pompoen met schil in blokjes.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Fruit de ui met de kerrie in de margarine goudgeel.
-
Voeg de pompoen toe met het water en het stuk bouillontablet.
-
Verkruimel het chilipepertje en voeg dit toe. Breng het aan de kook en kook de soep 20 minuten.
-
Kook de eieren hard. Laat de eieren afkoelen.
-
Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
-
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
-
Breng de soep met de prei weer aan de kook en kook de soep nog een paar minuten.
-
Maak hem op smaak met wat kaneel.
-
Pel de eieren en hak ze klein.
-
Was de koriander of selderij en knip de blaadjes klein.
-
Meng de helft hiervan door het gehakte ei.
-
Roer de rest van de koriander door de yoghurt.
-
Hak de paranoten grof.
-
Zet het yoghurtsausje, de eieren en de noten op tafel en schep er wat van op de soep. Serveer er brood bij.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.