Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Hartige rijstschotel met koolsalade

Hartige rijstschotel met koolsalade

Rijstschotel met een krokant kaaskorst en witte kool.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 645 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepels olie
  • 5 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 400 gram witte kool
  • peper
  • 1 sjalot
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 30 gram belegen kaas 30+ (geraspt)
  • 1 bosui

Materialen

Ovenschaal (1 liter)

Bereiding

  1. Kneus de komijnzaden in een vijzel of kom en maak er met de olie en yoghurt een dressing van.
  2. Maak de kool schoon en schaaf in dunne slierten. 
  3. Meng de dressing erdoor en voeg wat peper toe. Laat de dressing op een koele plaats een uur intrekken.
  4. Pel de sjalot en snijd klein.
  5. Kook de rijst samen met de sjalot volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  7. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
  8. Klop de eieren los en meng er de melk, wat peper en de helft van de kaas door.
  9. Schep het eimengsel en de pijnboompitten door de rijst en doe het in een ovenschaal.
  10. Strooi de rest van de kaas erover.
  11. Laat de schotel in de oven goudgeel kleuren.
  12. Maak de bosui schoon en snijd klein. Strooi dit over de koolsalade en serveer het bij de rijstschotel.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Melk:
Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 °C. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witte kool is deze maand (mei) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 645 kcal
Vet 30 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram
Koolhydraten 63 gram
Waarvan suikers 11 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 25 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept