Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Hartige cupcakes

Hartige cupcakes

Deze mini cupcakes maak je eenvoudig met restjes groente.
  • 12 personen
  • meer dan 30 minuten
  • voorgerecht, tussendoor, lunch
  • 50 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 2 bosuien
  • 6 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 40 gram jonge kaas 30+ (geraspt)

Materialen

Muffinvorm, (papieren) cakevormpjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de paprika en bosui. Snijd de paprika in blokjes en de bosui in ringen.
  3. Klop de eieren met de melk los. Klop er de geraspte kaas door.
  4. Vul iedere vorm met paprika en bosui en verdeel het eimengsel erover.
  5. Bak de cupcakes in 15-20 minuten in de oven gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen.

Variaties

Ook lekker met een andere combinaties: doperwten met verse basilicum, kerstomaten met tijm, gebakken champignons met rode ui, broccoliroosjes.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bosui heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Caloriearm

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 50 kcal
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 1 gram
Waarvan suikers 1 gram
Vezels 0 gram
Eiwit 4 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.