Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Haringspiesjes

Deze haringspiesjes zijn een echte smaaksensatie.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • een stukje gemberwortel
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 6 radijsjes
  • 2 zoute of zure haringen

Materialen

4 satéprikkers

Bereiding

  1. Schil de gember en rasp het op een fijne rasp.
  2. Meng de gember en de yoghurt tot een dipsausje.
  3. Was de radijsjes en snijd ze in plakjes of staafjes.
  4. Snijd de haringen in de lengte in twee repen. Rijg ze zigzag aan satéprikkers.
  5. Leg de spiesjes op 2 borden. Schep het sausje erbij en garneer met de radijs.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Radijs is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat haring. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies haring met MSC. De meeste is goede keus.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 150 kcal 150 kcal
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 0 gram 0 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
2,1 gram 2,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept