Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Geserveerd met pinda's
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Haringspiesjes

Zoek een ander recept

Deze haringspiesjes zijn een echte smaaksensatie.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • een stukje gemberwortel
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 6 radijsjes
  • 2 zoute of zure haringen

Materialen

4 satéprikkers

Bereiding

  1. Schil de gember en rasp het op een fijne rasp.
  2. Meng de gember, de gembersiroop en de yoghurt tot een dipsausje.
  3. Was de radijsjes en snijd ze in plakjes of staafjes.
  4. Snijd de haringen in de lengte in twee repen. Rijg ze zigzag aan satéprikkers.
  5. Leg de spiesjes op 2 borden. Schep het sausje erbij en garneer met de radijs.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Radijs is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat haring. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Haring (Noord Oost Atlantische Oceaan) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 165 kcal 165 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 9 gram 9 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 0 gram 0 gram
Zout 2,1 gram 2,1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.