Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Haring met appelsalsa

Genieten van een makkelijk haringrecept.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • 2 Hollandse nieuwe haringen
  • 1 bosuitje
  • ½ (rode) appel
  • dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Maak de haringen schoon en snijd ze in stukjes.
  2. Maak de bosui schoon en snijd hem in hele dunne ringen.
  3. Was het stuk appel en snijd het in kleine blokjes. Meng de bosui en wat dille door de appel.
  4. Verdeel de haring over 2 bordjes en schep de appelsalsa ernaast.

Ingrediënten over?

Stuk appel:
Druppel er wat citroensap over tegen het verkleuren. Snijd het stuk appel in plakken en beleg er een boterham mee.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat haring. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies haring met MSC. De meeste is goede keus.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 145 kcal 145 kcal
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
2,1 gram 2,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept