Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Haagse doperwtjes van Hilde

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 4 eieren
  • 1 kleine ui
  • 300 gram doperwten (diepvries)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • peper, nootmuskaat
  • mespunt tijm
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Fruit de ui zacht in de margarine.
  5. Doe de doperwtjes bij de ui en stoof de erwtjes in een paar minuten gaar.
  6. Meng de tomatenblokjes door de doperwten.
  7. Maak de groente op smaak met wat peper en wat tijm.
  8. Pel de eieren en halveer ze.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  11. Geef de halve eieren en de aardappelpuree bij de groente.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in gevulde aardappelen.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 570 kcal 570 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept