Materialen
Keukenmachine of staafmixer
Bereiding
- Week het brood in een beetje water.
-
Was de rucola en laat het uitlekken. Pel de knoflook.
-
Pureer de rucola met het teentje knoflook, het brood en de helft van de olie in een keukenmachine of met een staafmixer.
-
Voeg de walnoten toe en hak ze mee klein.
-
Maak de rest van de groente schoon.
-
Halveer de prei in de lengte en snijd in de lengte in smalle repen.
-
Snijd de koolbladeren in smalle repen.
-
Schaaf met een kaasschaaf de wortel in dunne repen.
-
Verwarm de rest van de olie en smoor hierin de wortelrepen 3 minuten.
-
Voeg de prei en de kool toe en smoor de groente in enkele minuten gaar.
-
Voeg de tapenade toe en warm dit even mee.
-
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing.
-
Maak de walnotensaus op smaak met een beetje citroensap en peper en verdun met een beetje kookvocht van de penne.
-
Verdeel de penne over 2 borden, schep de walnotensaus erop en serveer de groentetagliatelle erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.