Bereiding
- Laat bevroren filodeeg ontdooien. Laat vers filodeeg zo lang mogelijk in de koelkast.
-
Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
- Was de wortel, snijd over de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes.
- Maak de champignons schoon en snijd in stukjes.
- Was de spinazie en laat goed uitlekken.
-
Hak de pecannoten grof.
- Spoel de linzen af en laat uitlekken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verwarm 1/3 van de olie en bak de ui en knoflook aan. Voeg de wortel toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de champignons, tijm, komijn, chilipoeder en het paprikapoeder toe en laat de groente in 8 minuten gaar worden. Spreid de groentemix uit over een groot bord zodat deze kan afkoelen.
-
Bak in een andere pan met een beetje olie de spinazie in delen gaar. Doe de gare spinazie in een zeef en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
-
Voeg de linzen en de helft van de pecannoten toe, meng goed en zet het vuur uit.
- Leg het bakpapier op de bakplaat en leg het filodeeg erop. Vet in met olie.
-
Verdeel de havermout over het filodeeg. Verdeel de helft van de groentemix over de smalle onderkant van het filodeeg. Laat aan de zijkanten een kleine rand en aan de onderkant een grote rand vrij. Verdeel de spinazie over de groentemix en dek de spinazie af met de andere helft van de groentemix. Vouw de zijkanten naar binnen. Gebruik het bakpapier om het deeg van onderaf helemaal op te rollen. Leg de strudel met de deegnaad naar beneden op de bakplaat. Vet de bovenkant van de strudel in met olie en versier met het nigellazaad.
-
Bak het deeg in 30 minuten gaar in het midden van de oven.
- Was de rucola en laat uitlekken. Was de druiven en halveer ze. Maak een dressing van de mosterd met azijn en 1/3 van de olie. Meng de dressing door de salade en versier met de rest van de pecannoten.
-
Snijd de strudel in stukken en serveer met de salade.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.