Bereiding
- Was de basilicum onder stromend water. Pel de knoflook.
-
Boen de halve citroen onder stromend water schoon. Rasp wat van de buitenkant van de schil af en pers de halve citroen uit.
-
Pureer de basilicum met de knoflook, geraspte citroenschil, wat citroensap, 1 eetlepel water, de helft van de olie en de pijnboompitten met een staafmixer tot een saus.
-
Kook de eieren hard.
-
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en was ze. Kook de bloemkoolroosjes in weinig water 2 in minuten beetgaar. Laat ze uitlekken.
-
Was de andere groente. Snijd de courgette in blokjes. Halveer de prei in de lengte en snijd de helften in stukjes van ca. 4 cm.
-
Pers de halve sinaasappel uit.
-
Meng het sinaasappelsap met de rest van de olie. Doe alle groente in een kom en schep het sinaasappel-oliemengsel erdoor.
-
Pel de eieren en snijd ze in parten.
-
Rijg de groente om en om aan spiesen en rooster ze in de grillpan heet en lichtbruin.
-
Geef de saus, de parten ei en het stokbrood erbij.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.