Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Groentecurry met linzen en geroosterde amandelen

Ideaal recept om je groenterestjes op te maken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram bruine of groene linzen
  • 1 ui
  • 400 gram groente, bijv. sperzieboontjes, courgette, aubergine, broccoli, doperwtjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel currypasta
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 50 ml halfvolle yoghurt
  • (6 takjes koriander)

Bereiding

  1. Was de linzen.
  2. Pel de ui en snijd 1 helft in snippers.
  3. Kook de linzen met de halve ui in ruim water gaar in ca. 45 minuten.
  4. Maak de groente schoon en snijd alles in gelijke stukjes.
  5. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de currypasta zacht.
  6. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Voeg de rest van de groente toe met de bouillon en stoof de groente in ca. 6 minuten bijna gaar.
  8. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan licht.
  9. Roer de yoghurt door de groentecurry.
  10. Strooi er aan tafel de amandelen en eventueel de kleingesneden koriander over. Geef de linzen erbij.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Zet yoghurt na gebruik altijd snel terug in de koelkast. Een geopend pak is nog 5-7 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 480 kcal 480 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept