Bereiding
- Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Houd de helft apart.
- Was de limoen en rasp wat van de schil. Pers het sap uit.
-
Pureer de helft van de kikkererwten met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
-
Pers de knoflook erboven uit.
-
Roer er de gemalen komijn, tahin, 1/3 van de olijfolie, wat limoensap, wat geraspte limoenschil en peper door. Verdun de hummus met water als deze te dik is.
-
Maak de radijs schoon en snijd in plakjes.
-
Was de kruiden en snijd klein.
-
Meng wat koriander, 1/3 van de olijfolie en wat limoensap door de radijs.
- Was de courgette en paprika. Snijd de courgette in halve plakjes en de paprika in reepjes.
-
Verwarm 1/3 van de olijfolie en roerbak hierin de courgette en de paprika in 5 minuten gaar. Breng op smaak met de rest van de koriander.
-
Verwarm de rest van de kikkererwten in wat water. Giet af en meng er de munt door.
- Schep de kikkererwten in een kom en voeg de radijssalade en de warme groente toe. Garneer met wat hummus.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Gebruik tahin bij deze gebakken bloemkool.