Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Groentebowl met kikkererwten en hummus

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 groot blik of grote pot kikkererwten (uitlekgewicht ca. 500 gram)
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel tahin, sesampasta, zonder zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 2 bosjes radijs
  • ½ bosje koriander
  • 5 takjes munt
  • 1 dunne courgette
  • 1 gele paprika

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Houd de helft apart.
  2. Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
  3. Pureer de helft van de kikkererwten met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  4. Pers het teentje knoflook er bovenuit.
  5. Roer er de gemalen komijn, de tahin, 1 eetlepel olijfolie, wat limoensap, wat geraspte limoenschil en peper door. Verdun de hummus met water als deze te dik is.
  6. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  7. Was de kruiden en knip ze klein.
  8. Meng wat koriander, 1 eetlepel olijfolie en wat limoensap door de radijs.
  9. Maak de courgette en de paprika schoon. Snijd de courgette in halve plakjes en de paprika in reepjes.
  10. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de courgette en de paprika in 5 minuten gaar. Maak op smaak met koriander.
  11. Verwarm de rest van de kikkererwten in wat water. Giet ze af en meng er de munt door.
  12. Verdeel de kikkererwten over 2 kommen en schik de radijssalade en de warme groente erop. Garneer met een flinke lepel hummus.

Ingrediënten over?

Sluit de tahin goed af en bewaar koel en donker. Ruik of proef of de tahin nog goed is. Gebruik tahin bij deze gebakken bloemkool.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Radijs is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 590 kcal 590 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept