Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Groentebouillon

  • 6 personen
  • 30+ minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 4 peperkorrels
  • verse kruiden zoals peterselie, selderij, lavas, tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 theelepel venkel- of korianderzaad

Bereiding

  1. Maak de groente schoon en snijd alles klein.
  2. Bak de ui, de prei en de bleekselderij in de hete olie lichtbruin.
  3. Kneus de peperkorrels.
  4. Voeg 1500 ml water toe aan de gebakken groente met de rest van de ingrediënten.
  5. Breng dit aan de kook en laat het 1 uur zacht trekken.
  6. Zeef de bouillon.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood of in een tomatensaus.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 40 kcal 40 kcal
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 4 gram 4 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept