Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Apps en tools
Recept van het Voedingscentrum: Groene basilicumpesto

Groene basilicumpesto

Met slechts een paar ingrediënten maak jij de lekkerste pesto. Ideaal door de pasta, salade of om op een broodje te smeren.
  • 4 porties
  • minder dan 15 minuten
  • 95 kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram verse basilicum
  • 20 gram oude kaas 30+
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • peper

Materialen

Staafmixer/keukenmachine

Bereiding

  1. Rooster de pijnboombitten licht in een droge pan en laat afkoelen.
  2. Pel de knoflook. 
  3. Was de basilicum en laat uitlekken.
  4. Pureer de knoflook, basilicum, pijnboompitten en kaas met een staafmixer of in een keukenmachine.
  5. Voeg geleidelijk olijfolie en water toe tot een gladde saus ontstaat.
  6. Breng op smaak met peper.

Variaties

Vervang de pijnboompitten door andere pitten of noten, zoals zonnebloempitten of amandelen.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Kies bij voorkeur voor kaas met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 95 kcal
Vet 8 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 1 gram
Waarvan suikers 1 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 3 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.