Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gratin van boerenkool

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 750 gram gesneden boerenkool
  • 40 gram pecannoten, ongezouten
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 150 ml halfvolle yoghurt
  • 1 theelepel tijm
  • 150 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en doe ze met 3 cm water in een pan. Leg de boerenkool erop.
  2. Kook de aardappelen en de boerenkool in 25 minuten gaar.
  3. Hak de pecannoten grof.
  4. Meng de geraspte kaas door de yoghurt en voeg wat tijm toe.
  5. Warm de grill voor.
  6. Breng de melk aan de kook.
  7. Stamp de aardappelen en boerenkool fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  8. Schep de pecannoten door de boerenkool.
  9. Doe de boerenkool in een ovenvaste schaal en schep het yoghurt-kaasmengsel erop.
  10. Laat het gerecht onder de hete grill in ca. 10 minuten kleuren.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Boerenkool'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 555 kcal 555 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept