Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Glutenvrij brood uit de broodbakmachine

  • 20 personen
  • 30+ minuten
  •  

Ingrediënten

  • 12 gram verse gist of 1 theelepel gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 500 gram glutenvrij meel (bijv. boekweitmeel, maismeel en rijstemeel)
  • 3 eetlepels olie of vloeibare margarine
  • 2 theelepels glutenvrij bakkerszout, of JOZO/Lo-Salt met jodium (hierin zit wel minder jodium dan in bakkerszout)
  • ± 300 ml water

Bereiding

  1. Doe de gist onderin de bakvorm en strooi de suiker er over of doe de gist in het daarvoor bestemde vakje.
  2. Strooi het glutenvrije meel in de bakvorm.
  3. Voeg de olie of de margarine en het zout toe. Schenk als laatste het water er bij.
  4. Stel de bakmachine in volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Neem het gebakken brood uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.
  6. Snijd het brood in sneetjes. Verpak het eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 105 kcal 105 kcal
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 0 gram 0 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 2 gram 2 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept