Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde peer met walnoten

Gevulde peer met walnoten

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 stevige peer
  • citroensap
  • 15 gram walnoten
  • 4 sprieten bieslook
  • 30 gram light roomkaas naturel

Bereiding

  1. Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis. Druppel wat citroensap over de peer.
  2. Hak de walnoten klein.
  3. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  4. Meng de noten en de bieslook door de roomkaas en maak dit op smaak met wat peper.
  5. Vul de holtes van de peer hiermee en leg de perehelften op bordjes.

Ingrediënten over?

Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel, rettich, of verse kruiden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Peer is deze maand (juni) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 125 kcal 125 kcal
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 10 gram 10 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 3 gram 3 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept