Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gevulde pannenkoeken

Zoek een ander recept

  • 4 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 gram volkorenmeel
  • 2 eieren
  • 500 ml halfvolle melk
  • 4 eetlepels olie
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • ½ rode peper
  • 2 (rode) uien
  • 800 gram paksoi
  • 250 gram hamlap
  • 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis
  • limoen- of citroensap

Bereiding

  1. Doe het volkorenmeel, de eieren en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek zachtjes bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is (tot er gaatjes ontstaan). Keer met behulp van een pannenkoekmes de pannenkoek om en bak deze nog ongeveer een minuut tot die kant mooi is gekleurd.
  3. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met heet water of warm ze later op in de magnetron.
  4. Schil het stukje gember en rasp het grof.
  5. Snijd de Spaanse peper in smalle ringetjes.
  6. Maak de uien en de paksoi schoon. Snijd de uien in snippers en de paksoi in repen.
  7. Snijd het vlees in smalle reepjes.
  8. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees hierin bruin.
  9. Fruit de ui, de peper en de gember mee.
  10. Voeg de paksoi toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
  11. Maak het geheel op smaak met de sojasaus en een beetje limoen- of citroensap. Vul hiermee de pannenkoeken en rol ze op.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paksoi is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 515 kcal 515 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Zout 0,8 gram 0,8 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.