Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde witlofbladen

Gevulde witlofbladen

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 60 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • 75 gram rettich
  • ½ eetlepel azijn of citroensap
  • peper
  • 4 sprieten verse bieslook
  • 4 witlofbladen
  • 30 gram zuivelspread light

Bereiding

  1. Wel de rozijnen.
  2. Was de rettich en rasp grof.
  3. Meng er de azijn of het citroensap door. Breng op smaak met peper.
  4. Was de bieslook en snijd klein.
  5. Meng dit met de uitgelekte rozijnen door de rettich.
  6. Was de witlofbladen en vul met het rettichmengsel. Verdeel de zuivelspread erover.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app

Ingrediënten over?

Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de zuivelspread afgedekt 1 week in de koelkast. 
Ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel, rettich of verse kruiden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witlof is deze maand niet klimaatvriendelijk.
Kies bij voorkeur voor kaas met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Caloriearm
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 60 kcal
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 7 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 2 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.