Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Geserveerd met pinda's
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gevulde vleesrolletjes

Zoek een ander recept

Voor als je iets bijzonders op tafel wilt zetten.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 gedroogde pruimen
  • 2 gedroogde abrikozen
  • 1 perssinaasappel
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 mandarijn
  • peper, kaneel
  • 1 eetlepel olie
  • azijn
  • 400 gram gare rode bieten
  • hand gemengde sla
  • 6 aardappelen

Materialen

2 houten prikkers of katoenen garen

Bereiding

  1. Spoel de pruimen en abrikozen af. Verwijder eventueel de pitten van de pruimen.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Laat de pruimen en de abrikozen zacht worden in het sinaasappelsap.
  4. Snijd het fruit in stukjes.
  5. Bestrooi de varkensschnitzels aan beide kanten met peper. Verdeel het fruit over het vlees en rol de schnitzels op.
  6. Zet de rolletjes eventueel vast met een stukje katoenen garen of een prikker.
  7. Bak het vlees op matig heet vuur in de margarine in 25 minuten gaar en bruin.
  8. Boen de mandarijn schoon en rasp wat van de schil. Pers de mandarijn uit.
  9. Maak van het sap met weinig peper, wat kaneel, wat geraspte schil, de olie en eventueel nog wat azijn een dressing. 
  10. Stroop het vel van de bietjes en snijd de bieten in blokjes. 
  11. Schep de dressing door de bietjes en meng er wat sla door.
  12. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  13. Maak de jus af met een paar lepels water en het overgebleven sinaasappelsap. Geef er de bietjessalade en de aardappelen bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Sinaasappels:
Sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,5 gram 0,5 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.