Materialen
plasticfolie, keukentouw of cocktailprikkers
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
-
Hak de olijven klein.
-
Was de salie en knip de blaadjes klein.
-
Sla het hamlapje tussen 2 velletjes plasticfolie wat platter.
-
Bestrooi het vlees met peper en beleg met de olijven en de salie.
-
Rol het lapje op en maak vast met keukentouw of cocktailprikkers.
-
Bak het vlees in 2 eetlepels hete margarine in 20 minuten gaar en bruin.
-
Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in tweeën of vieren.
-
Verwarm de rest van de margarine in een grote koekenpan. Leg het witlof erin en laat het in 10 minuten gaar worden.
-
Maak op smaak met een kneepje citroen.
-
Snijd het rolletje in plakken en serveer het witlof en de aardappelen erbij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Salie:
Bewaar de rest van de salie in nat keukenpapier onderin de koelkast nog 5 dagen. Verrassend en lekker in dit spruitjesgerecht met druiven.
Olijven
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.