Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde tomaat met mais en feta

Gevulde tomaat met mais en feta

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 100 gram mais, diepvries
  • 4 mooie tomaten, bijvoorbeeld Tasty Tom
  • 10 sprieten bieslook
  • azijn
  • 40 gram feta light (8% vet)

Bereiding

  1. Kook de mais volgens de gebruiksaanwijzing en laat hem afkoelen.
  2. Was de tomaten en snijd er een kapje af.
  3. Hol de tomaten uit en bestrooi de binnenkant met wat peper
  4. Was de bieslook en knip het klein. Meng de bieslook en wat vruchtvlees van de tomaten door de mais en maak op smaak met een beetje azijn.
  5. Hak de feta grof en meng het door de mais. Vul hiermee de tomaten en zet het kapje er weer op.

Ingrediënten over?

Feta:
Bewaar feta in de gesloten verpakking nog maximaal 3 dagen in de koelkast. Verkruimel wat feta op brood. Lekker met plakjes radijs, tomaat of rettich.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 45 kcal 45 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 2 gram 2 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept