Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde snackpaprika

Gevulde snackpaprika

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • stukje bleekselderij
  • ¼ appel met schil
  • citroensap
  • 40 gram gerookte forel- of makreelfilet
  • 2 snackpaprika's

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in smalle boogjes.
  2. Snijd van het stuk appel 4 dunne schijfjes en snijd de rest in blokjes. Druppel er wat citroensap over tegen het verkleuren.
  3. Verdeel de vis in stukjes en meng het met de appelblokjes en de bleekselderij.
  4. Halveer de paprikaatjes in de lengte en maak ze schoon.
  5. Vul ze met het mengsel en garneer met het schijfje appel.

Ingrediënten over?

Gestoomde makreel:
Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel. Makreel is ook lekker op brood met een yoghurtspread

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat makreel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies makreel met MSC. Makreel uit Middelandse zee is af te raden.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 40 kcal 40 kcal
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 2 gram 2 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 2 gram 2 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept