Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de tomaten schoon.
-
Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in blokjes.
-
Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
-
Fruit de ui en de knoflook zacht in de margarine.
-
Voeg de tomaten toe en smoor dit zacht.
-
Schep de helft hiervan in een pan.
-
Schep de witte bonen door de overgebleven ui en tomaat.
-
Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine.
-
Klop de eieren los en schep ze met de kaas door de bonenpuree.
-
Maak het op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
-
Was de paprika’s en snijd de steelaanzet er voorzichtig uit. Verwijder de zaadlijsten en pitjes.
-
Vul de paprika’s met het bonenmengsel en zet ze in de pan met de tomaten. Voeg een paar lepels water en wat Italiaanse keukenkruiden toe aan de tomaten.
-
Laat de paprika’s op klein vuur in 20-25 minuten gaar worden.
-
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Serveer de gevulde paprika's met rijst.
Variaties
De
kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.