Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde paprika met noten

Gevulde paprika met noten

Vul je paprika's met al het lekkers wat je in huis hebt.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 545 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gele of rode paprika's
  • ½ stengel bleekselderij
  • 4 takjes peterselie
  • 4 zwarte olijven
  • 50 gram walnoten of pecannoten
  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • oregano
  • peper
  • 265 gram linzen (uitlekgewicht, blik)

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Snijd de paprika's verticaal in 2 helften en maak ze schoon.
  3. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in reepjes.
  4. Was de peterselie en knip het klein.
  5. Snijd de olijven heel klein.
  6. Hak de noten grof.
  7. Scheur het brood in stukken.
  8. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Schep de helft eruit en houd apart.
  9. Bak de bleekselderij kort mee met de rest van de ui. Voeg de tomatenblokjes, wat oregano en peper toe en breng de saus aan de kook.
  10. Meng de achtergehouden ui en knoflook met 2 lepels van de tomatensaus en voeg het brood toe.
  11. Maak het mengsel op smaak met de peterselie en de olijven en schep de noten erdoor.
  12. Vul hiermee de paprikahelften en plaats ze in de tomatensaus. Laat de paprika's met een deksel op de pan in 25 minuten gaar worden.
  13. Spoel de linzen in een zeef af. Verwarm de linzen en geef ze bij de paprika's en de tomatensaus.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar een struik bleekselderij verpakt in plastic in de koelkast nog maximaal 7 dagen. Maak van de rest van de bleekselderij een heerlijke salade met sinaasappel.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 545 kcal
Vet 26 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 46 gram
Waarvan suikers 14 gram
Vezels 16 gram
Eiwit 23 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept