Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Apps en tools
!

Schijf van Vijf krijgt doorontwikkeling

Tot half april verwerken we nieuwe wetenschappelijke inzichten over gezond, duurzaam en veilig eten. Tot die tijd blijft de Schijf van Vijf gewoon bruikbaar. Lees meer
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde paprika in tomatensaus met noten en linzen

Gevulde paprika in tomatensaus met noten en linzen

Vul je paprika's met al het lekkers wat je in huis hebt.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 (rode) paprika's
  • ½ stengel bleekselderij
  • 5 gram verse peterselie
  • 4 zwarte olijven (zonder pit)
  • 50 gram ongezouten walnoten of pecannoten
  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • oregano
  • peper
  • 250 gram linzen (uitlekgewicht, blik)

Bereiding

  1. Pel de ui en knoflook en snijd klein.
  2. Maak de paprika's schoon en snijd doormidden.
  3. Maak de bleekselderij schoon en snijd in reepjes.
  4. Was de peterselie en snijd klein.
  5. Snijd de olijven heel fijn.
  6. Hak de noten grof.
  7. Scheur het brood in stukken.
  8. Bak de ui en de knoflook in de olie zacht. Schep de helft eruit en houd apart.
  9. Bak de bleekselderij kort mee. Voeg de tomatenblokjes, wat oregano en peper toe en breng de saus aan de kook.
  10. Meng de achtergehouden ui en knoflook met 1 eetlepel van de tomatensaus per persoon en voeg het brood toe.
  11. Breng het mengsel op smaak met de peterselie en olijven en schep de noten erdoor.
  12. Vul hiermee de paprikahelften en plaats in de tomatensaus. Laat de paprika's met een deksel op de pan in 25 minuten gaar worden.
  13. Spoel de linzen in een zeef af en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  14. Serveer de linzen bij de paprika's en de tomatensaus.

Variaties

Ook lekker met andere noten.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika is deze maand geen klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk of tropische groente met het Rainforest Alliance of Fairtrade keurmerk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 535 kcal
Vet 26 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 45 gram
Waarvan suikers 14 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 23 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.