Bereiding
- Bak het gehakt in de hete margarine met de gemalen komijn en het paprikapoeder tot het gaar en rul is. Bak de helft van de doperwten kort mee.
-
Was de paprika's. Halveer ze in de lengte en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
-
Was de peterselie en knip het fijn.
-
Breng het water aan de kook.
-
Meng de couscous met het water in een kom en laat dit afgedekt 5 minuten staan.
-
Warm de oven voor op 180 °C.
-
Meng een paar lepels couscous en de helft van de peterselie door het gehakt.
-
Vul hiermee de paprikahelften en verdeel de ricotta erover.
-
Leg de paprika's in een ovenvaste schaal en laat ze 20 minuten in de hete oven gaar worden.
-
Kook de rest van de doperwten in een bodempje water in een paar minuten gaar.
-
Meng de rest van de couscous met de doperwten, peterselie en eventueel nog wat paprikapoeder.
-
Serveer de paprika's met de overgebleven couscous.
Variaties
Vervang het gehakt door grof gehakte tofu, gare linzen of vegetarisch gehakt.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.