Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Geserveerd met pinda's
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gevulde courgette

Zoek een ander recept

Een gevulde courgette maken is makkelijker dan je denkt.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 tomaten
  • 150 gram tofu
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels tomatenpuree zonder zout
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 250 gram champignons
  • peper

Bereiding

  1. Was de courgette en halveer hem in de lengte. Hol de helften met een lepeltje uit, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Was de tomaten en snijd ze klein.
  4. Hak de tofu heel klein.
  5. Fruit de ui en de knoflook zacht in 1 eetlepel olie. Bak de tomatenpuree kort mee.
  6. Bak de pijnboompitten mee.
  7. Voeg 2 lepels tomatenstukjes, het kleingesneden vruchtvlees van de courgette en de tofu toe en bak dit even mee.
  8. Vul de courgettes met het mengsel en zet de courgettes in een koekenpan of hapjespan.
  9. Meng de rest van de tomatenstukjes met 100 ml water en schenk dit bij de courgette in de pan.
  10. Laat de courgette met een deksel op de pan in 15 minuten gaar worden.
  11. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  12. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  13. Bak de champignons met wat peper in de rest van de olie gaar en schep ze op de macaroni. Geef de gevulde courgette met tomaat erbij.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik de rest in de couscous.
Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 575 kcal 575 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.