Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gevulde champignons

Met gevulde champignons wordt het altijd een feestje.

  • 6 personen
  • 30+ minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 6 grote champignons
  • 1 bosuitje
  • 70 gram rundertartaar
  • ½ volkoren beschuit
  • 1 eetlepel halfvolle melk
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel geraspte kaas, 30+ belegen

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoed.
  2. Hak de stelen klein.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  4. Maak de tartaar aan met de kleingesneden stelen, de fijngemaakte beschuit, de melk, de uitgeperste knoflook, de bosui en wat peper.
  5. Vul hiermee de champignonhoeden.
  6. Verdeel de geraspte kaas er over.
  7. Plaats de gevulde champignons in een pan met een bodempje water en laat de champignons in 15 minuten gaar worden.

Menusuggestie


Ingrediënten over?

Champignons:
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Gebruik de overige champignons bijvoorbeeld op een sandwich met paddenstoelenomelet

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Champignons is deze maand (april) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 35 kcal 35 kcal
Eiwit 4 gram 4 gram
Koolhydraten 1 gram 1 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 0 gram 0 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept