Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde bolcourgette

Gevulde bolcourgette

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 500 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 2 bolcourgettes
  • 1 ui
  • 250 gram zwarte bonen (uitlekgewicht, blik)
  • 50 gram ongezouten pecannoten
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels hüttenkäse
  • gerookt paprikapoeder
  • peper
  • 250 gram kerstomaat
  • 4 takjes selderij

Bereiding

  1. Was de courgettes. Snijd de kapjes eraf en houd apart. Hol de courgettes met een lepel uit. Houd een rand van 1 cm over. Snijd het vruchtvlees klein.
  2. Pel de ui. Snijd 1 helft in snippers en 1 helft in halve ringen.
  3. Spoel de zwarte bonen af. Prak een klein deel van zwarte bonen met een vork wat fijn.
  4. Hak de noten klein.
  5. Boen de limoen schoon. Rasp wat van de schil.
  6. Fruit de gesnipperde ui in 1 eetlepel margarine zacht. 
  7. Voeg het vruchtvlees van de courgettes, de geprakte bonen, de gehakte noten en de hüttenkäse toe.
  8. Maak het mengsel op smaak met wat gerookt paprikapoeder, peper, limoenschil en limoensap.
  9. Vul de courgettes hiermee en zet ze in een pan met een bodempje water. Plaats de kapjes er weer op en laat de courgettes in 25 minuten gaar worden.
  10. Was de kerstomaten en halveer ze.
  11. Fruit de halve uienringen in de rest van de margarine.
  12. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  13. Warm de zwarte bonen en de kerstomaten mee met de ui. Maak het mengsel op smaak met wat gerookt paprikapoeder, peper en de selderij.
  14. Neem de gevulde courgettes uit de pan en serveer het bonenmengsel erbij.

Variaties

Vervang de bolcourgettes per persoon door 1 gewone courgette en halveer ze in de lengte.
Vervang de pecannoten door andere noten, bijvoorbeeld amandelen of hazelnoten..

Allergie-informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Bewaar de rest van de hüttenkäse in het gesloten bakje nog 4 dagen in de koelkast. Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.
Hüttenkäse is lekker op brood met kruiden of plakjes aardbei, maar ook verrassend in dit toetje met watermeloen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 500 kcal
Vet 29 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 34 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 19 gram
Eiwit 16 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept