Bereiding
- Was de courgettes. Snijd de bovenkant eraf en houd apart.
- Hol de courgettes met een lepel uit. Houd een rand van 1 cm over. Snijd het vruchtvlees klein.
-
Pel de ui. Snijd de helft in snippers en de rest in halve ringen.
-
Spoel de zwarte bonen af. Prak een klein deel van zwarte bonen met een vork wat fijn.
-
Hak de noten klein.
- Was de limoen, rasp wat van de schil en pers het sap uit.
- Bak de fijngesneden ui in de helft van de margarine zacht.
-
Voeg het vruchtvlees van de courgettes, de geprakte bonen, de gehakte noten en de hüttenkäse toe.
- Breng op smaak met wat gerookt paprikapoeder, peper, limoenschil en limoensap.
-
Vul de courgettes hiermee en zet ze in een pan met een laagje water. Plaats de bovenkanten er weer op en laat de groente met de deksel op de pan in 25 minuten gaar worden.
-
Was de tomaten en snijd doormidden.
- Bak de uienringen in de rest van de margarine.
-
Was de selderij en snijd klein.
- Verwarm de zwarte bonen en de kerstomaten mee met de ui. Breng op smaak met wat gerookt paprikapoeder, peper en de selderij.
- Haal de gevulde courgettes uit de pan en serveer het bonenmengsel erbij.
Variaties
Vervang de bolcourgettes door 1 gewone courgette per persoon en halveer in de lengte. Gebruik amandelen of hazelnoten in plaats van pecannoten.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.