Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gevulde aubergine met tofu

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 5 zwarte olijven
  • 1 sjalot
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram tofu
  • 1 teentje knofllook
  • peper
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 150 gram volkoren macaroni

Bereiding

  1. Was de aubergine, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergines in de lengte.
  2. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
  3. Hak de olijven klein.
  4. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  6. Hak de tofu in kleine stukjes.
  7. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig.
  8. Voeg de tofu toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
  9. Bak een paar champignons, het kleingesneden vruchtvlees van de aubergine en de olijven mee en maak het mengsel op smaak met peper.
  10. Vul de auberginehelften met het mengsel.
  11. Schenk de tomatenblokjes in een pan en roer er de rest van de plakken champignons door. Plaats de aubergines erin.
  12. Laat de aubergines met een deksel op de pan in ± 25 minuten heet worden.
  13. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing en geef het erbij.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.