Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom?
Lees onze uitleg
.
sluit
Elke donderdag nieuwe recepten die gezond eten makkelijker maken
Aanmelden
Dit verzoek niet meer tonen
Menu
Zoek
Home
Schijf van Vijf
Recepten
Afvallen
Zwanger en kind
Duurzaam eten
Veilig eten
Professionals
Onderwijs
Webshop
Pers
Over ons
Gevuld varkenshaasje met ovengroente
Alles in de oven en geen omkijken meer naar. Bekijk het hele menu onderaan deze pagina bij de menusuggestie.
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht
Ingrediënten
6 aardappelen
1 klein varkenshaasje
1 kleine bloemkool
2 rode uien
2 eetlepels olijfolie
6 takjes tijm
1 teentje knoflook
2 eetlepels vloeibare margarine
peper
Materialen
Bakpapier, keukentouw, aluminiumfolie
Bereiding
Was de aardappelen en halveer ze. Kook de aardappelen 5 minuten in een bodempje water.
Warm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Neem het varkenshaasje uit de koelkast en laat wat op temperatuur komen.
Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
Pel de uien en snijd ze in parten.
Meng de afgegoten aardappelpartjes met de bloemkool en de parten ui en schep er 1 eetlepel olijfolie door. Schep dit op de bakplaat en bak het 15 minuten.
Ris van 2 takjes tijm de blaadjes.
Snijd het varkenshaasje open.
Pers het teentje knoflook boven de andere lepel olijfolie en voeg de tijmblaadjes toe.
Bestrijk de binnenkant van het vlees hiermee. Vouw het vlees weer dicht en vouw eventueel de dunne punt dubbel zodat het overal even dik is. Bind de varkenshaas met keukentouw dicht.
Verwarm de margarine in een grote koekenpan en bak hierin de varkenshaas aan alle kanten bruin. Bestrooi het vlees met peper.
Schuif de groente en aardappelen wat aan de kant en leg de varkenshaas in het midden. Leg de rest van de tijm op de groente.
Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak alles in 15 minuten verder gaar.
Neem de varkenshaas uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten staan.
Snijd het vlees in plakken en geef de aardappelen en groente erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Informatie over dit recept
Bloemkool heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
Caloriearm
Met weinig zout
Bij verhoogd cholesterol
Bij diabetes
Vrij van gluten
Vrij van melk
Vrij van ei
Voedingswaarden
per persoon
Recept
incl. menusuggestie
Energie
510
kcal
510
kcal
Vet
20 gram
20 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
3 gram
Koolhydraten
45 gram
45 gram
Waarvan suikers
5 gram
5 gram
Vezels
10 gram
10 gram
Eiwit
35 gram
35 gram
Zout
0,3 gram
0,3 gram
Menu van de week
Ontvang wekelijks een dosis nieuwe en lekkere recepten.
Bekijk een voorbeeld
Aanmelden
Print dit recept
Pinterest
Facebook
Twitter
Email
Deel dit recept