Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Met volkoren noedels en witte kool voor een oosters tintje
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gevuld varkenshaasje met ovengroente

Zoek een ander recept

Alles in de oven en geen omkijken meer naar. Bekijk het hele menu onderaan deze pagina bij de menusuggestie.

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 varkenshaasje
  • 1 bloemkool
  • 4 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper

Materialen

Bakpapier, Keukentouw, aluminiumfolie

Bereiding

  1. Was de aardappelen en halveer ze. Kook de aardappelen 5 minuten in een bodempje water.
  2. Warm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Neem het varkenshaasje uit de koelkast en laat wat op temperatuur komen.
  4. Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  5. Pel de uien en snijd ze in parten.
  6. Meng de afgegoten aardappelpartjes met de bloemkool en de parten ui en schep er 1 eetlepel olijfolie door. Schep dit op de bakplaat en bak het 15 minuten.
  7. Ris van 2 takjes tijm de blaadjes.
  8. Snijd het varkenshaasje open.
  9. Pers het teentje knoflook boven de andere lepel olijfolie en voeg de tijmblaadjes toe.
  10. Bestrijk de binnenkant van het vlees hiermee. Vouw het vlees weer dicht en vouw eventueel de dunne punt dubbel zodat het overal even dik is. Bind de varkenshaas met keukentouw dicht.
  11. Verwarm de margarine in een grote koekenpan en bak hierin de varkenshaas aan alle kanten bruin. Bestrooi het vlees met peper.
  12. Schuif de groente en aardappelen wat aan de kant en leg de varkenshaas in het midden. Leg de rest van de tijm op de groente. 
  13. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak alles in 15 minuten verder gaar.
  14. Neem de varkenshaas uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten staan. 
  15. Snijd het vlees in plakken en geef de aardappelen en groente erbij.

Menusuggestie

Bekijk het volledige menu hieronder.

Hiervoor heb je nodig...

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 300 kcal 870 kcal
Eiwit 25 gram 45 gram
Koolhydraten 25 gram 75 gram
Waarvan suikers 4 gram 20 gram
Vet 10 gram 40 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 6 gram
Vezels 6 gram 15 gram
Zout 0,2 gram 0,9 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.