Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gevuld varkenshaasje met ovengroente

Alles in de oven en geen omkijken meer naar. Bekijk het hele menu onderaan deze pagina bij de menusuggestie.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 klein varkenshaasje
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper

Materialen

Bakpapier, keukentouw, aluminiumfolie

Bereiding

  1. Was de aardappelen en halveer ze. Kook de aardappelen 5 minuten in een bodempje water.
  2. Warm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Neem het varkenshaasje uit de koelkast en laat wat op temperatuur komen.
  4. Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  5. Pel de uien en snijd ze in parten.
  6. Meng de afgegoten aardappelpartjes met de bloemkool en de parten ui en schep er 1 eetlepel olijfolie door. Schep dit op de bakplaat en bak het 15 minuten.
  7. Ris van 2 takjes tijm de blaadjes.
  8. Snijd het varkenshaasje open.
  9. Pers het teentje knoflook boven de andere lepel olijfolie en voeg de tijmblaadjes toe.
  10. Bestrijk de binnenkant van het vlees hiermee. Vouw het vlees weer dicht en vouw eventueel de dunne punt dubbel zodat het overal even dik is. Bind de varkenshaas met keukentouw dicht.
  11. Verwarm de margarine in een grote koekenpan en bak hierin de varkenshaas aan alle kanten bruin. Bestrooi het vlees met peper.
  12. Schuif de groente en aardappelen wat aan de kant en leg de varkenshaas in het midden. Leg de rest van de tijm op de groente. 
  13. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak alles in 15 minuten verder gaar.
  14. Neem de varkenshaas uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten staan. 
  15. Snijd het vlees in plakken en geef de aardappelen en groente erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 510 kcal 510 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept