Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gestoomde vis met gember

Zoek een ander recept

Stomen heeft als voordeel dat smaak en vitamines goed behouden blijven.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • stuk gemberwortel (grootte ca. 1 duim)
  • ½ rode peper
  • 1 bosuitje
  • 1 groot koolblad
  • 200 gram visfilet, bijv. tilapia, pangasius
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout
  • citroensap
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Schil het stuk gemberwortel, snijd de helft in dunne plakjes en rasp de andere helft fijn.
  2. Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje fijn.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd hem in smalle ringen.
  4. Was het koolblad.
  5. Breng in een (stoom)pan water aan de kook. Leg het koolblad in een stoommandje en daarop de stukken vis en de plakjes gember. Stoom de vis met een deksel erop in 10 minuten gaar.
  6. Fruit de geraspte gember in de hete olie tot dit gaat geuren.
  7. Voeg de stukjes peper, de ringetjes bosui en de sojasaus toe en warm dit goed door. Maak de saus op smaak met wat citroensap.
  8. Was de koriander en snijd de blaadjes klein.
  9. Neem de vis met het koolblad uit de stoompan en druppel het sausje erop. Strooi de koriander er over.

Menusuggestie

Lekker met wortelsalade met sinaasappel en gebakken rijst.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap of sojasaus.

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte pangasius uit Vietnam is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 175 kcal 595 kcal
Eiwit 25 gram 35 gram
Koolhydraten 4 gram 75 gram
Waarvan suikers 2 gram 15 gram
Vet 6 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 2 gram
Vezels 1 gram 10 gram
Zout 1 gram 1,1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.