Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gestoomde bloemkoolroosjes met knoflook en peper

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine bloemkool
  • 6 aardappelen
  • 150 gram rundvleesreepjes
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Pers 1 teentje knoflook uit in een grote kom.
  2. Maak het stukje peper schoon en snijd het in fijne reepjes.
  3. Roer de peper en de olie door de uitgeperste knoflook.
  4. Was de bloemkool en snijd de roosjes van de stronk. Snijd de stronk in stukjes.
  5. Schep de bloemkool door het oliemengsel en zet even weg.
  6. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  7. Breng water met het andere teentje knoflook aan de kook.
  8. Doe de bloemkool boven in de stoompan of in een metalen vergiet. Stoom de groente met een deksel op de pan in ca. 8-10 minuten gaar.
  9. Bestrooi de vleesreepjes met peper en bak ze in de hete margarine gaar en bruin.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Bloemkool
Bewaar de rest van de bloemkool in de koelkast maximaal 10 dagen. Gebruik de rest in een rauwkostsalade of maak er een bloemkoolsoep van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool is deze maand (september) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.