Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gestoofde kip

Een recept met kip en rozemarijn zorgt altijd voor een feest op tafel.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 2 kippenbouten
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 aardappelen
  • 400 gram snijbonen

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken of in vieren.
  3. Neem het vel van de kip en bestrooi de kip met peper.
  4. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de kip bruin.
  5. Neem de kip uit de pan en fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  6. Voeg de kip weer toe met de champignons.
  7. Voeg 200 ml water toe en leg de rozemarijn in de pan.
  8. Sluit de pan met een deksel. Laat de kip in 50 minuten gaar sudderen.
  9. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  10. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water in 10 minuten gaar.
  11. Geef de snijbonen en de aardappelen bij de kip.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 525 kcal 525 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept