Bereiding
- Pel de uien. Snijd de gele ui klein.
-
Schil het stukje gember en rasp het.
-
Was de abrikozen en halveer ze.
-
Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met cayennepeper.
-
Verwarm de helft van de olie en bak hierin de kip bruin.
-
Bak de kleingesneden ui mee.
-
Voeg de gember, de abrikozen en wat water toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.
-
Snijd de rode ui in halve ringen. Giet kokend water over de uienringen en laat ze uitlekken.
-
Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijst. Snijd de komkommer in blokjes.
-
Was de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de parten tomaat in blokjes.
-
Was de peterselie en de munt en knip het klein.
-
Breng het water aan de kook.
-
Doe de couscous in een kom en schenk het kokende water erover. Roer de korrels los en laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
-
Maak een salade van de komkommer, de rode ui en de tomaten en maak op smaak met een deel van de peterselie, munt, citroensap en de rest van de olie.
-
Roer de rest van de peterselie en munt en wat gemalen komijn door de couscous. Serveer de kip en de salade erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.