Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
-
Boen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in gelijke stukken.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de bleekselderij en de prei in stukken en de pompoen in blokjes.
-
Verwijder het vliesje van de knoflook.
-
Meng de aardappelen en de groente met de helft van de olie, peper en tijm en doe dit op een bakplaat. Leg de teentjes knoflook ertussen.
-
Laat de groente met de aardappelen in 20-30 minuten gaar worden.
-
Dek eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt.
-
Bestrooi de vleesreepjes met peper. Bak het vlees in de rest van de olie in 6 minuten gaar en bruin en geef ze bij de groente en aardappelen.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak van het stuk pompoen een pittige pompoensoep.