Materialen
Bakplaat, staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de pompoen schoon en snijd in dunne plakken van 1 cm.
- Maak de aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd de helften in plakken van 1 cm.
-
Meng de pompoen met de plakken aardappel en de helft van de olie. Verdeel dit over een bakplaat.
-
Rooster de pompoen en aardappel in de hete oven in 20-25 minuten gaar en goudgeel. Schep na 10 minuten een keer om.
-
Was de spinazie en laat uitlekken. Houd wat achter voor garnering.
-
Was de sinaasappel, rasp wat van de schil en pers de helft uit. Schil de andere helft en snijd het vruchtvlees in parten.
-
Hak de noten met de spinazie, kaas, wat sinaasappelsap en -schil, de rest van de olie en wat peper met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde pesto.
- Schep de pompoen en aardappel op de achtergehouden spinazie. Verdeel de notenpesto erover en serveer met de partjes sinaasappel erbij.
Variaties
Vervang de spinazie door veldsla of rucola.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.