Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Geroosterde pompoen met zoete aardappel en notenpesto

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 750 gram pompoen
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • handje spinazie, veldsla of rucola
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram walnoten of hazelnoten
  • 1 eetlepel geraspte oude 30+ kaas
  • peper

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Snijd de pompoen in dunne schijven van 1 cm en schil ze. Verwijder de draden en pitten.
  3. Was de zoete aardappelen. Halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken van 1 cm.
  4. Meng de pompoen met de plakken aardappel en 1 eetlepel olijfolie en verdeel dit over een bakplaat.
  5. Rooster de pompoen en aardappel in de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudgeel. Schep een keer om.
  6. Was de spinazie en laat uitlekken. Houd wat achter voor garnering.
  7. Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 parten.
  8. Hak de noten met de spinazie, de geraspte kaas, 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, de rest van de olijfolie en wat peper met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde pesto.
  9. Verdeel de achtergehouden spinazie over 2 borden en schep de pompoen en aardappel erop. Verdeel de notenpesto erover en leg de partjes sinaasappel erbij.

Ingrediënten over?

Pompoen :
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak van het stuk pompoen een soep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pompoen is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 565 kcal 565 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 35 gram 35 gram
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept