Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Geroosterde kikkererwten

Zoek een ander recept

  • 10 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
  3. Meng er naar smaak paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en de olijfolie door.
  4. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier bekleed bakblik en rooster ze 15 minuten. Schep ze een keer om en laat ze nog 5 - 10 minuten bakken tot ze knapperig zijn.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 50 kcal 50 kcal
Eiwit 2 gram 2 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 0 gram 0 gram
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout 0,1 gram 0,1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.