Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Geroosterde groente met aardappelen

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • stuk knolselderij
  • 200 gram spruitjes
  • 1 (rode) ui
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • mespunt tijm, peper
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  3. Maak de groente schoon. Snijd het stuk knolselderij in blokjes. Halveer eventueel grote spruiten.
  4. Kook de aardappelen 10 minuten. Kook de knolselderij en de spruitjes 5 minuten met de aardappelen mee.
  5. Snijd de ui in partjes.
  6. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in stukken.
  7. Pel de knoflook.
  8. Giet de aardappelen met de groente af.
  9. Meng de aardappelen en de groente met de olie, peper en de tijm en doe dit in een ovenvaste schaal. Leg de teentjes knoflook er tussen.
  10. Laat het gerecht in ca. 15 - 20 minuten gaar worden en goudgeel kleuren.
  11. Kook de eieren hard. Pel ze en halveer ze. Geef de halve eieren erbij.

Ingrediënten over?

Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de knolselderij in een lekkere linzensoep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Spruitjes'. Dit product is deze maand (juli) niet de meest duurzame oplossing.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept