Bereiding
- Was de
aardappelen, halveer ze in de lengte en kook ze in weinig water 10 minuten voor.
-
Warm de oven voor op 180 °C.
-
Was de bospeentjes en de pastinaak. Laat een stukje loof aan de worteltjes zitten.
-
Snijd de pastinaak over de lengte in frietvorm.
-
Giet de aardappelen af en snijd ze over de lengte en breedte in
zodat er een ruitvorm ontstaat.
-
Bestrijk de helften met wat olie en bestrooi met gerookt paprikapoeder en peper.
-
Meng de groente met wat olie, de honing, wat tijmblaadjes en peper.
-
Verdeel de groente en de aardappelen over een bakplaat en laat in ca. 20 minuten gaar worden in de oven.
-
Rooster het brood krokant en maal het fijn.
-
Klop het ei los.
-
Prak de tofu klein en meng er de broodkruimels en het ei door. Maak op smaak met peper, tijm en geraspte sinaasappelschil.
-
Vorm er 2 burgers van en wentel ze door het volkorenmeel.
-
Bak de tofuburgers in de hete margarine bruin.
-
Serveer de burgers bij de geroosterde groente en aardappelen.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.