Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Geroosterde bietjessalade

De dressing van sinaasappelsap maakt het af.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram krieltje
  • 400 gram gare rode bietjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 perssinaasappel
  • mespunt piment
  • 1 zakje gemengde sla (met bietjes)
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de krieltjes en kook ze in een bodempje water 5 minuten. Laat ze uitlekken.
  2. Stroop het vel van de bietjes en snijd ze in parten. Meng er 1 eetlepel olie door. Gril de parten bietjes in een grillpan 5-10 minuten tot ze wat kleuren.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Maak een dressing van het sinaasappelsap, de piment en de rest van de olie.
  5. Kijk op de verpakking of de sla gewassen is.
  6. Verdeel de sla over een schaal en schep de bietjes erop.  Druppel de dressing erover.
  7. Kook de eieren hard.
  8. Bak de krieltjes in de hete margarine goudgeel.
  9. Pel de eieren en halveer ze. Geef de krieltjes met de halve eieren en de bietjessalade.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Sinaasappel:
Citrusvruchten kun je het beste koel en donker, buiten de koelkast bewaren.

Verpakte sla:
Gebruik de sla niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (september) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 515 kcal 515 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept