Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Geroosterde asperges

Een simpel maar smaakvol recept met asperges en ei. Door het grillen komt de aspergesmaak extra goed tot zijn recht.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram ongeschrapte krieltjes
  • 750 gram asperges
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de krieltjes goed. Kook de krieltjes 5 minuten in een bodempje water.
  2. Schil de asperges en snijd de onderste houtachtige uiteinden eraf.
  3. Kook de asperges in 8-10 minuten beetgaar.
  4. Kook de eieren hard.
  5. Neem de asperges uit de pan en halveer ze in de lengte.
  6. Bedruppel de asperges met de olie.
  7. Verhit een grillpan en leg de asperges er schuin op.
  8. Rooster de asperges in een paar minuten tot ze mooie lichtbruine streepjes krijgen.
  9. Bak de krieltjes in de hete margarine goudgeel.
  10. Pel de eieren en halveer ze. Geef de halve eieren en de krieltjes bij de asperges.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Asperge'. Dit product is deze maand (oktober) niet de meest duurzame oplossing.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept