Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Geroosterd volkoren stokbrood met hummus en groente

Zoek een ander recept

  • 10 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca 200 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ citroen
  • ½ kleine winterwortel of bosje radijs, stuk rettich, hand spinazie, veldsla, rucola
  • 10 sneetjes volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Pureer de kikkererwten met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  2. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  3. Roer er de gemalen komijn, de yoghurt, de olijfolie, het sap van de halve citroen en wat peper door.
  4. Maak de groente schoon. Rasp het of snijd eventueel in plakken.
  5. Rooster het brood lichtbruin en laat het afkoelen.
  6. Besmeer het brood met de hummus en beleg met groente.

Extra informatie

Probeer ook eens met paprika.

Ingrediënten over?

Stuk citroen:
Bewaar een stuk citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 65 kcal 65 kcal
Eiwit 3 gram 3 gram
Koolhydraten 8 gram 8 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.