Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Geroosterd mueslibrood met peer

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht, ontbijt, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 2 sneetjes volkoren mueslibrood
  • ½ rijpe peer
  • halvarine
  • 2 eetlepels roomkaas light (8 % vet)
  • kaneel

Bereiding

  1. Rooster de sneetjes mueslibrood in een broodrooster of onder de hete grill licht en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de halve peer in 2 parten en schil ze. Snijd de parten in dunne schijven.
  3. Besmeer het mueslibrood dun met halvarine en met de roomkaas en leg de partjes peer erop.
  4. Stuif er wat kaneel over.

Ingrediënten over?

Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich of verse kruiden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Peer is deze maand (januari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 150 kcal 150 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 5 gram 5 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept