Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Week het brood in een beetje water.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Maak het gehakt aan met het uitgeknepen brood, de ui en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van.
-
Bak de gehaktballetjes in 2 eetlepels margarine bruin en gaar.
-
Maak de wortels schoon en snijd ze in schuine plakken van 1 cm.
-
Maak de peultjes schoon.
-
Snijd het bosuitje in ringen.
-
Snijd een stukje citroenschil fijn.
-
Verwarm de rest van de margarine in een wok of braadpan en roerbak hierin de wortels enkele minuten.
-
Voeg de peultjes, de bosui, de citroenschil en wat water toe en stoof de groente in ca. 7 minuten gaar.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Maak de groente op smaak met wat peper en serveer de gehaktballetjes en de aardappelpuree erbij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Citroen:
Alleen wat van de schil afgesneden? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar. De citroen is ook te gebruiken in deze witte bonensalade.