Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Bestrooi de karbonades met peper.
-
Bak de karbonades in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
-
Maak de spruiten schoon en halveer ze.
-
Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in snippers en de knoflook in reepjes.
-
Verwarm de olie in een braadpan en roerbak hierin de spruitjes enkele minuten.
-
Voeg de ui en de knoflook toe met wat gerookt paprikapoeder. Roerbak de groente in nog enkele minuten gaar.
-
Neem de karbonades uit de pan. Voeg 60 ml water toe aan het bakvet en roer dit los. Breng de jus aan de kook.
-
Serveer de karbonade met de jus en de aardappelen bij de spruitjes.
Extra informatie
Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Spruitjes:
Bewaar spruitjes maximaal 5-7 dagen in de koelkast. Op een koele plaats buiten de koelkast zijn de spruitjes 2-3 dagen houdbaar. Vries de spruitjes eventueel in, dan zijn ze tot 12 maanden goed. Kook de spruitjes dan wel eerst kort.
Verwerk de overige spruitjes in een winterse salade met geroosterde groente.