Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Geroerbakte rundvleesreepjes met pittige tomatensaus

Geroerbakte rundvleesreepjes met pittige tomatensaus

De tomatensaus geeft je eten een licht pittige smaak.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150-200 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • ½ Spaanse peper
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels garam masala
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • ½ struik bleekselderij
  • 150 gram bieflap
  • peper

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  4. Verwijder van de peper de pitjes en hak het pepertje klein.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  6. Voeg de gember, de klein gesneden peper en de garam masala toe en bak mee tot het gaat geuren.
  7. Voeg de tomatenblokjes en 50 ml water toe en laat de saus zacht sudderen.
  8. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen in  brede repen.
  9. Kook de bleekselderij in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  10. Snijd de bieflap in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
  11. Bak het vlees in de rest van de hete olie bruin en schep het op de saus. Geef de rijst en bleekselderij erbij.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Probeer eens de gestoomde vis uit met de overige gember en Spaanse peper!

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (september) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept