Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Geroerbakte reepjes varkensvlees met aubergine en rijst

Een heerlijk vullend stoofgerecht.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • peper
  • 1 theelepel gemalen komijn

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de aubergines en tomaten in blokjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de blokjes aubergine zacht.
  5. Bestrooi het vlees met peper.
  6. Verwarm de rest van de olie in een braadpan en bak hierin de vleesreepjes bruin.
  7. Bak de ui en de knoflook kort mee.
  8. Voeg de aubergines, de blokjes tomaat, de gemalen komijn en eventueel nog wat peper toe. Stoof het geheel in 10 minuten gaar.
  9. Geef de rijst erbij.

Ingrediënten over?

Zilvervliesrijst:
Zilvervliesrijst kan onder invloed van licht en zuurstof bederven. Dit komt doordat zilvervliesrijst vetter is dan witte rijst. Bewaar zilvervliesrijst op een koele donkere plaats. Om ongedierte in de keuken te voorkomen is het advies aangebroken pakken rijst in goed sluitende voorraadbussen te bewaren.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Aubergine'. Dit product is deze maand (juni) niet de meest duurzame oplossing.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept