Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Geroerbakte postelein met gember en doperwtjes

Dit gerechtje is lekker snel klaar en naar wens uit te breiden met rijst of aardappels bijvoorbeeld.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 rode ui
  • 250 gram postelein
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • ½ citroen

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  3. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  4. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de postelein voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
  5. Schil de gember en rasp het.
  6. Fruit de ui met de gember in de olie tot het gaat geuren.
  7. Voeg de postelein en de bevroren doperwtjes toe en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
  8. Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil en een kneepje citroensap.
  9. Neem de karbonades uit de pan. Giet er 60 ml water bij en roer het aanbaksel los van de panbodem.
  10. Geef het vlees met de jus en de aardappelen bij de postelein.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Postelein'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 610 kcal 610 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept